Ταξιδιωτική Ασφάλεια

pexels-riccardo-307006

Πολλοί από εμάς ταξιδεύουμε στο εξωτερικό. Εν τέλει όμως επιλέγουμε να διασφαλίσουμε το ταξίδι μας με ταξιδιωτική ασφάλιση; Συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε για το αν είναι απαραίτητη η ταξιδιωτική ασφάλιση, αν αξίζουν τα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης ή το γιατί να αγοράσουμε μια τέτοια ασφάλεια ενώ μπορούμε να είμαστε σε εγρήγορση για το περιβάλλον που βρισκόμαστε και να είμαστε πάντα προσεκτικοί; 

Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι το ότι η ζωή είναι γεμάτη αβεβαιότητες. Όταν ταξιδεύετε μόνοι σας ή με την οικογένειά σας, είστε εκτεθειμένοι σε ορισμένους κινδύνους. Αυτοί οι κίνδυνοι μπορεί να σχετίζονται με την υγεία, τις αποσκευές ή τα σημαντικά έγγραφά που έχετε μαζί σας. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να καλύψετε όλους τους πιθανούς κινδύνους πριν ταξιδέψετε για να εξασφαλίσετε ένα ταξίδι χωρίς προβλήματα.

 Ένα καλό πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να σας απαλλάξει από τους οικονομικούς σας κινδύνους και να σας βοηθήσει σε έναν προορισμό στο εξωτερικό που δεν γνωρίζετε. Η ταξιδιωτική ασφάλεια εκτός από ένα απλό ταξίδι αναψυχής, μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμη για επαγγελματίες που ταξιδεύουν συχνά και ταξιδιωτικά γραφεία ή άλλες επιχειρήσεις που οργανώνουν ταξίδια.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιους λόγους που αποδεικνύουν τη σημασία της ταξιδιωτικής ασφάλισης, καθώς η κατανόηση της σημασίας της ταξιδιωτικής ασφάλισης θα σας δώσει λόγους για να επιλέξετε μια ταξιδιωτική ασφάλιση: 

Αρρώστια 

Αν και προσπαθούμε να λαμβάνουμε προφυλάξεις για να διασφαλίσουμε ότι οι διακοπές μας θα κυλήσουν ομαλά, η ζωή συνήθως δεν εξελίσσεται όπως σχεδιάστηκε. Απροσδόκητα, εάν αρρωστήσετε και χρειάζεστε επειγόντως ιατρική βοήθεια ή νοσηλεία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, θα σας κοστίσουν όλα μια περιουσία δημιουργώντας μια οικονομική ανισορροπία για εσάς. Τα περισσότερα από τα ταξιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα καλύπτουν τα έξοδα νοσηλείας, σε περίπτωση που αρρωστήσετε, γεγονός που αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για να επιλέξετε προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης για τα ταξίδια σας. 

Προσωπικό Ατύχημα

Σε περίπτωση προσωπικού ατυχήματος, η αποζημίωση καταβάλλεται για θάνατο από ατύχημα ή μόνιμη ολική αναπηρία ή ανικανότητα στον ασφαλισμένο.

Καθυστέρηση παράδοσης ή απώλεια αποσκευών

Σε περίπτωση που δεν λάβετε έγκαιρα τις αποσκευές σας ή έχουν χαθεί κατά τη μεταφορά, η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει ένα τέτοιο απρόοπτο. Τις περισσότερες φορές οι αεροπορικές εταιρείες παρέχουν μη ικανοποιητικές απαντήσεις και σας ζητούν να περιμένετε κάποιες ώρες για να εντοπίσουν και να επιστρέψουν τις αποσκευές σας. Ως εκ τούτου, σε ένα τέτοιο σενάριο η ταξιδιωτική ασφάλιση θα μπορούσε να είναι σωτήρια.

Καθυστερήσεις πτήσεων

Η καθυστέρηση πτήσεων είναι ένα σύνηθες σενάριο κατά τη διάρκεια ταξιδιών. Σε περίπτωση που το αεροσκάφος καθυστερήσει για περισσότερες από ώρες από το κανονικό τότε επιστρέφουμε το ποσό που δαπανήθηκε για αγορά γευμάτων, αναψυκτικών κ.λπ. με την επιφύλαξη υποβολής λογαριασμών.